Najveći i najbrži Hallberg-Rassy do sada, nije toliko značajno dulji od postojećeg HR62, ali je daleko većeg volumena. Kao zadnji u seriji druge generacije Frersovih Hallberg-Rassya i ovaj model kao i HR62 ukomponirao je sve informacije i iskustva cijele game brodova. Utjecaji vrlo uspješnog HR54 su odmah vidljivi, ali vide se i iskustva novih manjih modela kao HR372. Kao i svaki novi Hallberg-Rassy i ovaj donosi neke novitete, a ponekad i vraća neke stare trendove. Po prvi puta Hallberg Rassy ima "garažu" u krmi za spremanje pomoćnog čamca, a s ovim modelom vratili su se i prozori u trupu koji su nekada bili jedno od glavnih obilježja brodogradilišta.

Nešto kraći od 20 metara ovaj brod od 36 tona je prava jahta sa svom potrebnom opremom za udoban život i neograničenu plovidbu cijelim svijetom u potpunom komforu. U standardnoj opremi bit će i generator od 8kW, pramčani propeler od 20 KS, izmjenjivač (inverter) od 4000W i hidraulično spremanje jedra u jarbol, a Frersova polarna krivulja predviđa brzine više od 10 čvorova i po slabim vjetrovima.

 

U unutrašnjosti ćete naći sve što biste očekivali od najmodernijeg doma na kopnu pa čak i više, a za vlastitu personalizaciju broda imate na raspologanju 72 različita rasporeda unutrašnjosti. 

 

Stjegonoša uspješnog i slavnog švedskog brodogradilišta će sigurno biti odličan veliki brod za sva mora i sva vremena. Modernizacija pod perom Germán Frersa garantira suvremeni brod odličnih plovidbenih svojstava, veličina će omogućiti vrhunski komfor bez kompromisa, oprema se brine za laku plovidbu s malom aktivnom posadom, a onima koji će samo uživati Hallberg-Rassy nudi iskustvo desetljeća švedske brodogradnje koja garantiraju kvalitetni brod s kojim ćete se ponositi i koji će dugo godina zadržati vrijednost.